GCGP-1 - RENAULT MIDLUM 300.14 4 x 4 OFF ROAD
MATERIJA 03

Vozilo CGGP-1 se uporablja za gašenje stavbnih požarov in požarov v naravnem okolju ter izvajanje vseh vrst tehničnih in drugih intervencij.

Gre za gasilsko cisterno s podaljšano kabino, v kateri je prostor za šest člansko posadko. Nosilnost vozila je 14 t, prevaža pa 3.000 l vode, 100 l penila in 200 l sredstva za gašenje požarov v naravi (retardanta). Poganja ga motor s 300 konjsko močjo. Podvozje je prirejeno tudi za ekstremno terensko vožnjo, saj ima enojne pnevmatike, pogon 4 x 4 in posebne ojačitve. 

V kabini vozila se nahajajo štiri dihalni aparati z rezervnimi jeklenkami, več prenosnih svetilk in radijskih zvez, nahrbtnik z opremo za nudenje prve pomoči, avtomatski defibrilator, termovizijska kamera, detektor plinov, tablični računalnik, hladilnik za pitno vodo ter električni inverter.

V prvem levem boksu nadgradnje se v spodnjem delu nahaja agregat za hidravlično orodne, razpiralo, škarje in cilinder z oporno peto (vse znamke Holmatro), potopna črpalka, vlečne vrvi, razne verige ter posoda z gorivom. V zgornjem delu je nameščeno ročno orodje (sekire, žage klešče ipd.) in druga oprema. V notranjosti predelne stene sta nameščeni navadna in reševalna motorna žaga, zaščitne gozdarske in ribiške hlače, cevna mostička, električna žaga ter kovinska škatla z orodjem. 

V srednjem levem boksu se nahajajo razne verige, pritrdilni pasovi, zaščita za ostre robove, hidrantni nastavki, teleskopska lestev, oprema za gašenje in čiščenje dimnikov, vrvna tehnika in posode za zajemanje tekočin. 

V zadnjem levem boksu je nameščen navijak s 120 m visokotlačne cevi in pripadajočim ročnikom, mešalec za penilo, trojak, dvojak, dva prebijalca odtokov, vedro, več kompletov visokotlačnih cevi ter nastavki za polnjenje rezervoarja z vodo in izlivi srednjega tlaka.

Na zadnjem delu se nahaja črpalka znamke ROSENBAUER NH25 z digitalno komandno ploščo, ki omogoča tudi upravljanje z dvižnim stolpom in lučmi. Nad črpalko je nameščen navijak z 60 m visokotlačne cevi in ročnikom znamke Rosenbauer Nepiro.

V zadnjem desnem boksu je nameščen tretji navijak s 120 m visokotlačne cevi in pripadajočim ročnikom, kombiniran ročnik za težko ter srednje težko peno, tlačne cevi in ostale armature, nastavki za polnjenje rezervoarja z vodo in izlivi srednjega tlaka.

V srednjem desnem boksu se nahajajo košare za tlačne cevi, potopna črpalka, gasilni aparati, posoda z gorivom in naprtnjače za gašenje požarov v naravi ter ostala drobna oprema.

V prvem desnem boksu nadgradnje se nahaja agregat z močjo 11 kVA, nad katerim so na pomični steni nameščeni triopan znaki, pivniki za razlite tekočine ipd. V notranjosti predelne stene so zajemalna nosila in oporniki za stabilizacijo vratne hrbtenice, stožci, električni podaljški, prenosni reflektor ter posode z rezervnim gorivom.

Na prednjem delu vozila je nameščen električni vitel z vlečno močjo 15 t.

Na strehi vozila je kovinski zaboj za shranjevanje različnega orodja, snemljiv vodni monitor, stikalna lestev in dvižni stolp z dvema reflektorjema po 1500 W.

Kabina vozila in nadgradnja je zaščitena z INOX cevno zaščito. 

 

Nabava: 2010

Nadgradnja: družba METTIS INTERNATIONAL d.o.o. Maribor

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com