PET OSVOJENIH POKALOV NA TEKMOVANJU KGZ
13.05.2017
Sežana

V soboto, 13. maja 2017, se je osem ekip oz. več kot 80 članic in članov PGD Materija, v Sežani udeležilo tekmovanja Kraške gasilske zveze. V dopoldanskem delu so tekmovali najmlajši, od katerih so naše društvo zastopale ekipe pionirk, pionirjev, mladink in mladincev. Od teh so se najbolje uvrstile mladinke, ki so osvojile prvo mesto ter pionirke in mladinci z osvojenima tretjima mestoma. Popoldanskega dela tekmovanja sta se udeležili dve ekipi članov A in ekipi članic ter veteranov. Od teh so se najbolje odrezali veterani, ki so osvojili prvo mesto in prva ekipa članov A, ki je domov prinesla pokal za osvojeno drugo mesto.

 

PGD Materija je tako osvojilo skupaj pet pokalov, kar je izvrsten rezultat in poplačilo za vložen trud v številne priprave ter usposabljanja. Posebej velja izpostaviti odlične rezultate najmlajših gasilk in gasilcev, za kar gre zasluga zlasti mentorjem, ki jih od letos vodi nova sestava komisije za mladino. Poleg tega pa je potrebno izpostaviti odlično uvrstitev veteranov, še zlasti pa ekipe članov A, ki je v izredno močni konkurenci le nekaj točk zaostala za najbolje uvrščeno ekipo iz PGD Komen.

 

Sicer pa je letošnje tekmovanje organiziralo PGD Senožeče, ki je nalogo izpeljalo z odliko. Tekom celotnega dne se je namreč v Sežani zvrstilo kar 47 ekip oz. skupaj približno 500 tekmovalk in tekmovalcev, kar predstavlja zelo velik organizacijski zalogaj.

 

Najbolje uvrščenim ekipam sta ob koncu podelila priznanja predsednik in poveljnik Kraške gasilske zveze Dimitri Dokić ter Peter Jerina, prisotne pa je nagovorila tudi županja Občine Divača Alenka Štrucl Dovgan.

 

Uradnemu zaključku je sledilo prijetno druženje vseh prisotnih.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com