TEKMOVANJE KRAŠKE GASILSKE ZVEZE
12.05.2018 ob 22.00
Komen

V soboto, 12. maja 2018, se je sedem ekip PGD Materija, v Komnu udeležilo tekmovanja Kraške gasilske zveze. V dopoldanskem delu so tekmovali najmlajši, od katerih so naše društvo zastopale ekipe pionirk, pionirjev in mladincev. Od teh so se najbolje uvrstile pionirke, ki so osvojile prvo in mladinci drugo mesto. Popoldanskega dela tekmovanja sta se udeležili dve ekipi članov A in članic ter veteranov. Od teh so se najbolje odrezali člani A, ki so ob izjemno veliki konkurenci osvojili odlično tretje mesto.

Kljub številnim težavam (dan pred tekmovanjem se je poškodoval član ekipe veteranov in zbolel član ekipe A, ena ekipa mladincev pa se tekmovanja ni udeležila zaradi šolske ekskurzije), je PGD Materija osvojila tri pokale, kar je lep rezultat in poplačilo za vložen trud v številne priprave. Posebej velja izpostaviti odličen rezultat pionirk, ki že nekaj let zapored dokazujejo, da jim ni para in ekipo članov A, ki je imela najboljši čas, žal pa se je zaradi manjše napake uvrstila na tretje mesto.

Sicer pa je letošnje tekmovanje organiziralo PGD Komen, ki je nalogo odlično izpeljalo. Tekom celotnega dne se je namreč v Komnu zvrstilo kar 45 ekip oz. skupaj približno 400 tekmovalk in tekmovalcev, kar predstavlja zelo velik organizacijski zalogaj.

Uradnemu zaključku je sledilo prijetno druženje vseh prisotnih.

 

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com