17 NOVIH BOLNIČARJEV PGD MATERIJA
27.05.2020 ob 10.00
Bač pri Materiji

 

V mesecu maju se je za kandidate PGD Materija zaključil 70 urni tečaj prve pomoči, ki se je pod okriljem OZ RKS iz Sežane, pričel konec lanskega leta. Pisni in ustni del preverjanja znanja je uspešno zaključilo 17 kandidatov, ki so s tem pridobili naziv bolničarja, in sicer: Babuder Tadej,  Bilješković Klara, Fabjančič Marko,  Fabjančič Rene, Frank Valentina, Grk Robert, Hreščak Matej,  Ivanovič Nika,  Klun Jaka, Ličan Kristjan, Primc Doris, Runko Serđo, Šiškovič Kaja, Šiškovič Rebeka, Škerjanc Jaka, Škerjanc Nejc in Verko Klemen.

PGD Materija tudi sicer že vrsto let veliko energije namenja stalnemu usposabljanju operativnih članov s področja prve pomoči, občutno nadgradnjo slednjega pa bo nedvomno predstavljalo 17 novih bolničarjev, ki bodo svoje znanje s pridom uporabljali na različnih intervencijah. V društvu namreč stremimo k temu, da vsi člani operativne enote, poleg osnovnih usposabljanj s prve pomoči, opravijo tudi kvalificiran tečaj za bolničarja.    

Vsem novim bolničarjem iskreno čestitamo, posebno zahvalo pa izrekamo vodstvu OZ RKS iz Sežane in inštruktorjem za kvalitetna predavanja, osvojena nova znanja ter zelo korekten pristop.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com