DEVET NOVIH PRIPRAVNIKOV PGD MATERIJA
24.03.2017
Kraška gasilska zveza

V petek, 24. marca 2017, je devet članic in članov PGD Materija uspešno zaključilo usposabljanje za gasilskega pripravnika, ki ga je organizirala Kraška gasilska zveza. Novi pripravnice oz. pripravniki so tako postali: Nika Ivanovič, Doris Primc, Klara Bilješkovič, Anja Bradelj, Serđo Runko, Matej Poles, Jaka Škerjanc, Sven Orešnik in Matic Boštjančič.

 Teoretični in praktični del tečaja je potekal v Zavodu za gasilno in reševalno službo Sežana, slušateljem pa so predavali gasilski častniki Kraške gasilske zveze. Skladno s Temeljnim programom usposabljanja prostovoljnih gasilcev (2016) je tečaj za pripravnika obsegal 34 teoretičnih in praktičnih ur ter pisno in ustno preverjanje znanja. Za zaključek temeljnega usposabljanja operativnega gasilca, morajo v nadaljevanju pripravniki opraviti še tečaj za operativnega gasilca, ki obsega 149 ur in izpit oz. preizkus znanja.

 

Sicer pa se bodo novi pripravniki že sedaj lahko udeleževali intervencij, zato jim želimo varno in uspešno nadaljevanje poti operativnih gasilcev.

Srečno!

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com