OSEM NOVIH OPERATIVCEV PGD MATERIJA
16.04.2022 ob 08.00
Sežana

Sobota, 16. april 2022, je bil za PGD Materija pomemben dan. Operativna enota se je namreč okrepila s kar osmimi novimi operativnimi člani, ki so uspešno zaključili sedem mesecev trajajoče usposabljanje. Novi operativci so postali: Tina Babuder, Lana Grk, Jaša Grk, Robert Grk, Aljaž Renko, Rene Fabjančič, Klemen Mezgec in Matej Mahne.

Teoretični del usposabljanja, ki ga je sicer organizirala Kraška gasilska zveza, je potekal v Materiji, praktični pa v prostorih ZGRS Sežana. Poleg osmih kandidatov iz Materije so tečaj uspešno zaključili še člani iz ostalih društev Kraške gasilske zveze.

Skladno s Temeljnim programom usposabljanja prostovoljnih gasilcev so vsi kandidati pred tem opravili najprej usposabljanje za pripravnika, ki je obsegalo 34 teoretičnih in praktičnih ur ter pisno in ustno preverjanje znanja. Tečaj za operativnega gasilca pa je zajemal dodatnih 149 teoretičnih in praktičnih ur ter preverjanje znanja, na koncu pa še teoretični in praktični izpit. Za uspešen zaključek usposabljanja in pridobitev naziva operativni gasilec so tako kandidati vložili ogromno truda ter prostega časa, za kar jim iskreno čestitamo!   

Tina, Lana, Jaša, Robert, Aljaž, Rene, Klemen in Matej bodo od sedaj naprej lahko samostojno opravljali operativne naloge ter pomagali ob vsakem klicu na pomoč.

Srečno spoštovane operativke in operativci!

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com