OSEM NOVIH OPERATIVCEV PGD MATERIJA
27.04.2019 ob 16.00
Sežana

Sobota, 27. april 2019, je bil za PGD Materija pomemben dan. Operativna enota se je namreč okrepila z kar osmimi novimi člani, ki so uspešno zaključili šest mesecev trajajoče usposabljanje. Novi operativci so postali: Nika Ivanovič, Doris Primc, Valentina Frank, Klara Bilješkovič, Serđo Runko, Kristjan Ličan, Tadej Babuder in Jaka Škerjanc.

Teoretični in praktični del usposabljanja je potekal v prostorih ZGRS Sežana, organizirala pa ga je Kraška gasilska zveza. Poleg osmih kandidatov iz Materije je tečaj uspešno zaključilo še 21 članov iz ostalih društev Kraške gasilske zveze.

Skladno s Temeljnim programom usposabljanja prostovoljnih gasilcev (2016) so vsi kandidati pred tem opravili najprej usposabljanje za pripravnika, ki je obsegalo 34 teoretičnih in praktičnih ur ter pisno in ustno preverjanje znanja. Tečaj za operativnega gasilca pa je zajemal dodatnih 149 teoretičnih in praktičnih ur ter preverjanje znanja, na koncu pa še teoretični in praktični izpit. Za uspešen zaključek usposabljanja in pridobitev naziva operativni gasilec so tako kandidati vložili ogromno truda in prostega časa, za kar jim iskreno čestitamo!   

Nika, Doris, Valentina, Klara, Serđo, Kristjan, Tadej in Jaka bodo od sedaj naprej lahko samostojno opravljali operativne naloge in ob nesrečah pomagali vsem pomoči potrebnim, zato jim kličemo Srečno!

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com