ŠTIRI NOVI PRIPRAVNIKI PGD MATERIJA
25.11.2017
Kraška gasilska zveza

V soboto, 25. novembra 2017, so članica in trije člani PGD Materija uspešno zaključili usposabljanje za gasilskega pripravnika, ki ga je organizirala Kraška gasilska zveza. Nova pripravnica oz. pripravniki so tako postali: Valentina Frank, Kristjan Ličan, Tadej Babuder ter Tadej Kljun.

 

Teoretični in praktični del tečaja je potekal v prostorih Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana, slušateljem pa so predavali gasilski častniki Kraške gasilske zveze. Skladno s Temeljnim programom usposabljanja prostovoljnih gasilcev (2016) je tečaj za pripravnika obsegal 34 teoretičnih in praktičnih ur ter pisno in ustno preverjanje znanja. Za zaključek temeljnega usposabljanja operativnega gasilca, morajo v nadaljevanju pripravniki opraviti še tečaj za operativnega gasilca, ki obsega 149 ur in izpit oz. preizkus znanja.

 

Sicer pa se bodo novi pripravniki, po opravljenem zdravniškem pregledu in dodatnih društvenih usposabljanjih, že lahko udeleževali intervencij, zato jim želimo varno in uspešno nadaljevanje poti operativnih gasilcev.

Srečno!

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com