VAJA POŽAR ABC NET - BAČ PRI MATERIJI - 2017
21.10.2017
Bač pri Materiji

V soboto, 21. oktobra 2017, je PGD Materija ob mesecu požarne varnosti in v okviru rednih mesečnih usposabljanj operativne enote, izvedlo interno vajo gašenja požara na industrijskem objektu ter reševanja ponesrečencev »POŽAR ABC NET - BAČ PRI MATERIJI - 2017«. Predpostavka vaje je bila, da je v enem izmed industrijskih šotorov podjetja ABC NET, d.o.o. na Baču pri Materiji, zagorela večja količina suhega lesa. Požar so skušali omejiti štirje zaposleni, ki pa so zaradi vdihavanja dima izgubili zavest in obležali v gorečem objektu. Gasilci so ob prihodu na kraj požar pogasili z dvema hitrima notranjima in enim napadom iz strehe ter iz objekta iznesli ponesrečence in jim nudili prvo pomoč. Zaradi bližine sosednjih objektov, je drugi del enote le-te ves čas varoval z vodnim curkom in tako preprečil razširitev požara.

 

Po zaključku vseh aktivnosti je poveljnik PGD Materija Igor Šiškovič, ki je vodil vajo vse sodelujoče postrojil in opravil kratko analizo, na koncu pa je udeležence nagovoril tudi direktor podjetja ABC NET, d.o.o. Peter Cergol ter se jim zahvalil za trud.

 

Poleg domačih gasilcev so na vaji z dvižno platformo sodelovali tudi poklicni gasilci ZGRS Sežana, ki so najbolj pogumne obiskovalce popeljali na 32 m višine.

 

PGD Materija se vsem sodelujočim na vaji, podjetju ABC NET, d.o.o., kot tudi obiskovalcem, iskreno zahvaljuje.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com